• Redactie Sweet Utopia

Een evenement organiseren, hoe begin je eraan?

Een evenement organiseren, hoe begin je daaraan? Welke tools bestaan er om je event uit te werken?Formaat organiseert jaarlijks allerhande evenementen, van RADAR-weekends tot studiedagen en een teamtweedaagse. We hebben daardoor flink wat tools, tips & tricks verzameld die we graag met jullie delen.

Alvorens we onze tools prijsgeven, nemen we even de eventtips van Peter Decuypere erbij. Peter is founding father van onder meer I Love Techno in Gent en de club Fuse in Brussel en gaf al een paar boeiende workshops op RADAR. Hij schreef boeken als ‘We love events’ en ‘Holy Trinity Events’, die we zeker kunnen aanraden.

“‘DNA-structuur’, ‘conversatie-event en realtime-event’ en ‘de eventmanagement-cirkel’ zijn de drie essentials die organisch met elkaar verbonden zijn en die de basis vormen van succesvol management.” Zo steekt Peter Decuypere in zijn boek We love events van wal. Laten we deze essentials even bekijken voor we echt aan de slag gaan met tools om het realtime-event geregeld te krijgen.

De DNA-structuur geeft aan wat er zeker in een event moet zitten om van een event te kunnen spreken. Het zijn acht elementen die je kan gebruiken voor het organiseren en analyseren van elk soort evenement. De manier waarop je die bouwstenen invult maakt je event uniek.

evenementenbureau oost-vlaanderen
evenementenbureau oost-vlaanderen

8 weergaven0 opmerkingen